Pozor

Zastonj spletne strani?

Postopek izdelave strani

Dejanski postopek oblikovanja spletne strani ne zajema zgolj enega človeka. V izdelavo je vključenih kar nekaj strokovnjakov, od komercialista, mojstra za css in html, grafičnega oblikovalca, strokovnjaka za optimizacijo internetnih strani ter tekstopisca. Na koncu ne smemo pozabiti še linux administratorja, ki nove internetne strani pravilno umesti na serverje. Če se zgodi, da manjka le eden od potrebnih napisanih členov v zapleteni verigi oseb, ki se ukvarjajo z novo internet stranjo, je končni rezultat precej vprašljiv.

Zaradi današnjega hitrega tempa je več kot pomembno, da bo človeku, ki vaše internetno stran obišče, nemudoma jasno, kaj je vaša dejavnost in kaj mu želite sporočiti. Več kot pomembno je, da ga profesionalna podoba in vsebina internet strani prepričata v nadaljnje branje ostalih podstrani. Zavedati se je potrebno, da morajo biti na dobro vidnem mestu navedeni pomembni podatki in vsebine ter hitro dostopne povezave za nadaljnje brskanje in preprost kontakt. Že v sami grafični podobi spletnih strani je torej pomembno upoštevati nezapletenost iskanja informacij in izločitev nepotrebnega klikanja, kar se bo odražalo v zadovoljstvu vaše potencialne stranke, ki se bo na kvalitetne spletne strani zelo rada vračala.

Izdelava spletnih strani

Izdelava spletnih strani je korak, ki sledi vaši potrditvi nove grafične podobe vaših novih spletnih strani. Najbolj pomemben del celotnega postopka izdelave internetnih strani je gotovo postopek dejanskega kodiranja izvorne kode spletne strani. Z uporabo sodobnih tehnologij W3C, XHTML in CSS ter s pomočjo naših dolgoletnih izkušenj pri oblikovanju spletnih strani, h programiranju pristopimo strokovno. Statične internet strani se ne spreminjajo ob vsakem osveževanju spletnega brskalnika. Primerne so predvsem za predstavitev dejavnosti ali storitev, s slikami, teksti, ki se ne spreminjajo dnevno ali celo na vsako uro. Taka internetna stran je primerna za veliko večino podjetij. Tehnika, ki se uporablja je HTML v tesni povezavi s CSS-om. Za lepšo predstavitev izdelkov ali storitev se lahko uporabijo tudi manjše flash predstavitve, video in menjavanje slik. Prednosti take izdelave spletnih strani so v nizki ceni, saj je le-ta nižja od dinamičnih spletnih strani. Potem v URL-ju, ki je statičen, čeprav dobri CMS sistemi za izdelavo spletnih strani, omogočajo tudi to. To je dobro predvsem z vidika indexiranja spletnih strani s strani internetnih iskalnikov, saj je stran, ki je 'statična' lepo zlistana v iskalniku, medtem ko je stran, ki vseskozi spreminja svoj URL, vsakič znova 'pade' ven iz iskalnikov. Posledično je tudi najdenost slabša. Kot že rečeno imajo dobri CMS sistemi to že rešeno.

Oblikovanje internet strani

Programiranje internetnih strani z možnostjo urejanja vsebin je namenjena zlasti lastnikom spletnih strani, ki želijo sami, po svoji želji, opravljati spremembe na svojih spletnih straneh. Ravno tako je sistem primeren za spletna mesta, kjer se spremembe podatkov dogajajo dnevno in se morajo te spremembe informacij na spletu objaviti hipoma. Strokovna optimizacija spletnih strani je ključna za dejansko povečanje števila obiskovalcev katerihkoli spletnih strani. Le strokovno najdene ključne fraze vam prinesejo ciljne obiskovalce. Obiskovalci, ki pridejo na vašo stran z iskalnikov so zagotovo najkvalitetnejši obisk spletnih strani, za povrh, pa je ta obisk tudi brezplačen. Že v samem postopku izdelave spletnih strani imamo v mislih postavitev ključnih besed, ki zadevajo vaše strokovno področje. Na koncu postopka programiranja in izrada internet stranice pa v tesnem sodelovanju z naročnikom in z uporabo naših orodij ter našega znanja, opravimo še končno optimizacijo spletnih strani za najpomembnejše ključne besedne zveze. Prvi korak izdelave celotnega projekta je določitev vašega spletnega naslova oz. domene. Ob sklenitvi dogovora o projektu izdelave spletnih strani vam najprej povemo kako izbrati spletno domeno. Z vašim soodločanjem ter ob upoštevanju naziva vašega podjetja, področja dejavnosti s katero se vaša firma ukvarja, skupaj skrbno izberemo primeren spletni naslov.

Končni del celotnega procesa izdelave, optimizacije in postavitve internetnih strani, je prijava internetnih strani v internetne imenike in iskalnike. Kvalitetna prijava izdelanih strani je že všteta v strošek izdelave internetnih strani. Po končanem procesu oblikovanja internetnih strani in po končni potrditvi naročnika, da je s celotno izvedbo projekta popolnoma zadovoljen, njegove internetne strani čimprej prijavimo v vse najboljše svetovne in domače internetne imenike. Spletno oglaševanje oziroma spletni marketing je preverjeno najbolj učinkovit način promocije izdelkov, storitev, podjetja ali dejavnosti. Razlogi so različni, eden glavnih pa je predvsem ta, da je tovrstno oglaševanje cenovno zelo ugodno, predvsem če ga primerjamo z ostalimi načini oglaševanja, kot so radio, tisk ali televizija. Stroški spletnega oglaševanja so odvisni od več dejavnikov, najpomembnejši pa sta 2. Prvi parameter je količnik med številom prikazov vašega spletnega oglasa in številom klikov na ta oglas (CTR). Drugi parameter pa je število tistih obiskovalcev, ki so kliknili na vaš spletni oglas in nato naredili željeno akcijo (nakup, vpis podatkov, ...). Rezultati spletnega oglaševanja so preprosto merljivi, kar vam omogoča hiter vpogled v smotrnost trenutnega oglaševanja, istočasno pa vam daje možnost hitre prilagoditve nastavitev, ki potem dajo še večjo učinkovitost internetnega oglaševanja. Kakovostna izdelava spletne strani je ključna za občutno povečanje števila obiskovalcev vsakih internet strani. Samo pravilno najdene ključne fraze in vam prinesejo ciljne obiskovalce. Kupci, ki so preusmerjeni na vašo internet stran z iskalnika so preverjeno najbolj dobičkonosen obisk spletnih strani, poleg tega, pa je ta obisk spletnih strani tudi popolnoma brezplačen. Predloga originalne grafične podobe strani, ki vam jo pošljemo v predogled, vsebuje kompletno postavitev spletne strani, in sicer glavo strani, testno besedilo, fotografije, menije in nogo. Podoba nakazuje tudi celoten izgled vhodne strani in ostalih podstrani. Po vaši oceni predloge nove podobe spletne strani na osnovi vaših morebitnih pripomb izvedemo še dogovorjene popravke. Na koncu, ko to predlogo nove grafične podobe dokončno potrdite, pričnemo z izdelavo vaših strani.

<< Domov