Takoj guma

Poceni direkt gume

Ugodne in kakovostne avtomobilske pnevmatike

Vaš avto optimalno deluje takrat, kadar ima kvalitetne zimske oziroma letne pnevmatike. Uporaba zimskih gum je v Sloveniji po zakonu obvezna od 15. novembra do 15. marca, za boljšo varnost v prometu pa je letne gume priporočljivo zamenjati takoj, ko temperature padejo pod 7 °C. Zimske pnevmatike omogočajo boljšo varnost v prometu in bolj stabilno obnašanje avta na cesti. Zimske razmere namreč zelo spremenijo pogoje na cestah, zato je zimske pnevmatike priporočljivo namestiti na vsa štiri kolesa. Kot ustrezna zimska oprema štejejo tudi letne gume in verige za sneg, ki morajo biti v primeru snežnih razmer primerno nameščene na kolesih. Kljub vsemu vam bodo absolutno varno pospeševanje, zaviranje in kontroliranje avtomobila na cesti zagotovile kvalitetne zimske gume, ki so dizajnirane tako, da zagotavljajo optimalen prijem na cesti ne glede na razmere.

V skladu z Odredbo o omejitvi prometa na cestah v R Sloveniji je na cestah v Sloveniji, razen na avtocesti in hitri cesti, na katerih so zimske razmere, prepovedana vožnja za tovorna vozila s priklopnimi vozili, za vozila, ki prevažajo nevarno blago, in za izredne prevoze. Upravljavec avtocest in hitrih cest lahko na teh cestah zaradi zimskih razmer za prej navedena vozila časovno in prostorsko omeji promet. O prepovedi prometa mora obvestiti javnost in postaviti prometno signalizacijo za izločanje, tam, kjer je to mogoče. Za učinkovito, racionalno in varno omejitev prometa v zimskih razmerah na avtocestah in hitrih cestah upravljavec teh cest uskladi ukrepe s policijo.

Avto pnevmatike morajo biti ustrezno nameščene. Najboljše, če jih namesti izkušeno vulkanizerstvo ali mehanik, saj si le tako lahko zagotovite varnost. Potrebno je poskrbeti tudi za menjavo gum pred zakonsko določenim datumom, saj so kazni kar visoke. Tudi z vidika varnosti ni priporočljivo pozimi voziti letne gume. Uporaba zimskih gum je pri nas po zakonu obvezna od 15. novembra do 15. marca, strokovnjaki pa priporočajo menjavo letnih pnevmatik z zimskimi že konec oktobra ali v začetku novembra, ko temperature padejo pod 7°C. Zimske gume zagotavljajo največjo varnost, če jih ustrezno namestimo na vsa štiri kolesa, kar predpisuje tudi zakon o varnosti cestnega prometa. Za zimsko opremo štejejo tudi letne pnevmatike na vseh 4 kolesih in ustrezne verige za sneg, ki morajo biti v zimskih razmerah pravilno nameščene na pogonskih kolesih. Pri avtomobilih s 4-kolesnim pogonom pa morajo biti snežne verige nameščene na kolesih zadnje osi. Samo zimske gume na vseh kolesih omogočajo uspešno speljevanje in pospeševanje, učinkovito in varno zaviranje, nespremenjeno smer pri zaviranju in varno vožnjo skozi ovinke. Zaradi posebne snovi pa bodo zimske gume tudi pri temperaturi pod sedem stopinj celzija dovolj mehke, da bodo zagotovile primeren oprijem tudi na suhi in nezasneženi cesti.

Menjava zimskih in letnih pnevmatik po ugodnih cenah

Menjavanje zimskih ali letnih pnevmatik je nujno potrebna, saj tako vaš avto primerno pripravite na vremenske razmere ter poskrbite za lastno in tujo varnost v prometu. Rabljene pnevmatike lahko prodate ali kupite in tako znižate stroške menjave gum. Tudi najbolj vrhunske znamke pnevmatik lahko dobite po ugodnih cenah, in sicer v spletni trgovini za največjo ponudbo zimskih in letnih gum. Menjava pnevmatik je potrebna 2X na leto in najbolje si je pravočasno zagotoviti svoje mesto na servisu in gume zamenjati v ustreznem času. Tako boste podaljšali življenjsko dobo vaših gum, prav tako pa si boste zagotovili varnost v prometu. Avtomobilske gume mora obvezno menjati primerno usposobljen vulkanizer ali mehanik, saj morajo biti nameščene popolnoma ustrezno ter tudi dobro centrirane. Prav tako bo vulkanizer znal oceniti stanje vaših obstoječih gum in vam svetoval primerno izbiro.

Zakaj kupiti dobre zimske pnevmatike ali letne gume?

• Ker boste zagotovili optimalno delovanje avta, • ker boste na cestah varni ne glede na razmere, • ker kakovost jamčijo priznane blagovne znamke, • ker boste varni pred zakonom, • ker kakovostne zimske ali letne pnevmatike zagotavljajo maksimalno udobje vožnje.

Z hitrim nakupom zimskih pnevmatik ali letnih gum si boste zagotovili nizke cene in kakovostne blagovne znamke gum z dolgoletno garancijo. Zaradi izboljšane tehnologije proizvodnje so gume postale bistveno bolj zanesljive, kvalitetne in prožne. Vsekakor pa se material sčasoma obrabi, zato je pnevmatike potrebno menjati vsakih nekaj let. Letne in zimske pnevmatike se med sabo razlikujejo po globini profila in drugih lastnostih, saj so namenjene uporabi v različnih vremenskih pogojih. Obstajajo letne in zimske pnevmatike za osebna vozila, motorna vozila, terence, kombi vozila, traktorje, kamione, bagre ... Varnost je v prometu najpomembnejša, zato bodite pozorni, da se pri nakupu gum odločite za najboljše gume in jih menjate dvakrat letno, da boste na cesti popolnoma pripravljeni v vseh letnih časih.

<< Domov