Takoj optimizacija

Poceni seo

Zakaj je pomembna optimizacija spletne strani

Si za vaše internet strani želite, da bi bile uvrščene visoko na iskalnikih, bi privabljale čim več ciljnih torej dejanskih kupcev, da bi bile najdene pod številnimi ključnimi besedami, bi lahko sami preverjali in spremljali učinke ter rezultate spletne optimizacije? Optimiziranje internet strani oziroma Seo (Search Engine Optimization) je v času množičnosti spletnih strani in velike konkurence vitalnega pomena, saj omogoča dobro najdenost vaše spletne strani v iskalnikih, kar posledično pomeni več obiska in večjo prepoznavnost internetne strani. Mnoga podjetja se zatekajo kar k plačljivi promociji internetnih strani, vendar se na dolgi rok kot najkvalitetnejši in najbolj produktiven izkaže obisk spletne strani preko spletnih iskalnikov. Prednost optimizacije je tako tudi v enkratnem plačilu, kajti ko je internetna stran končana in dobro uvrščena v iskalnikih, obisk na vaše strani dobivate kontinuirano in brezplačno. Z odločitvijo za storitev optimiziranja internet strani boste pridobili dobro in stabilno uvrstitev v iskalnikih, strokovno pomoč pri izbiri najučinkovitejših ključnih besed povezanih z vašo storitvijo, umestitev ključnih besed na spletne strani, ki je pomembna tako za iskalnike kot za bralce vaše spletne strani, dovršeno celostno optimizacijo spletnih strani, možnost spremljanja rezultatov in učinkov optimizacije.

Kaj sploh je optimiziranje internet strani in zakaj jo podjetja potrebujejo?

Optimizacija spletnih strani oziroma angleško "Search Engine Optimization (SEO)" danes predstavlja postopek priprave spletnih strani na način, da jih spletni iskalniki (google.com, bing.com, najdi.si, ...) čim bolj učinkovito najdejo. To pomeni, da se ob kakovostni optimizaciji internetnih strani določena internet stran za izbrane ključne besede npr posteljnina v spletnih iskalnikih uvrsti čim višje med ponujenimi rezultati. Na visoko razvrstitev v iskalnikih vpliva vrsta pravil, ki jih je potrebno upoštevati že pri samem postopku zasnove in izdelave spletnih strani. Ker danes samo kvalitetna optimizacija spletnih strani ni dovolj za zagotovitev visokih uvrstitev v iskalnikih za vse vaše ključne besede, je potrebno tudi oglaševati na spletnih iskalnikih Google ter Najdi.si. Kakovostna optimizacija internet strani je ključna za občutno povečanje obiska vaših spletnih strani. Le pravilno izbrane ključne besede prinesejo ciljne obiskovalce. Obisk z iskalnikov je daleč najkvalitetnejši obisk spletnih strani in je brezplačen. Ali ste vedeli, da je visoka uvrstitev v spletnih iskalnikih danes ključnega pomena?, da 90% obiskovalcev v iskalniku pregleda samo prvo stran z najdenimi rezultati?, da večino obiska vaših spletnih strani ustvarjajo ravno obiski iz web iskalnikov?

Se lahko optimizacije internetnih strani lotim sam?

Optimizacija spletne strani je eden izmed najpomembnejših korakov v celotnem procesu izdelave internet strani. Na spletu številni ponudniki ponujajo in obljubljajo gradove v oblakih, ki naj bi jih boste dosegli s pomočjo njihove optimizacije internet strani. A žal je tako, da se za dejanskim procesom optimizacije spletnih strani skriva mnogo več, kot le številčno umeščanje ključnih besed v spletne strani. Slaba optimizacija spletne strani lahko privede tudi do kaznovanja spletne stani s strani iskalnikov, kar privede do izpada obiskovalcev in kupcev. Nekateri od pomembnejših dejavnikov učinkovite optimizacije: • prava izdelava internet strani (kodiranje), • pravilna izbira ključnih besed, • pravilna umestitev ključnih besed v spletne strani. Tako je zelo pomembno, da je optimizacija strani opravljena kakovostno in učinkovito. Že v postopku izdelave spletnih strani je treba upoštevati postavitev ključnih besed in fraz, ki zadevajo vašo dejavnost. Na koncu faze izdelave je potrebno s stranko narediti še končno optimizacijo spletne strani za izbrane besede in to brezplačno. Optimizacija internetnih strani se obravnava posamezno, tako da se na podlagi pogovora ter pričakovanj stranke opredelijo željeni cilji izdelava cgp. Glede na slednje se določijo stroški, ki so vezani na rezultat končne optimizacije.

<< Domov